Amanda Larsson & Calle Rosengren, grundare till Färsking.

oj, vilka

Färskingar!

Allt började 2014. Som gymnasister kastade vi oss in i matbranschen med noll pengar på fickan och nada kunskap. Men varför ska sånna bagateller stoppa en? Striden mot alla onyttigheter för barn och unga i flinghyllan kunde vi inte bara ge upp. Vår kampvilja och envishet tog oss ända i mål. Men vi är långt ifrån klara. Färskings grymma granola är bara startskottet på en revolution som tar upp fighten mot ungas ohälsa. Vi börjar med att ersätta junkfood med funkfood. Vad nästa steg på vägen blir får framtiden utvisa. Och det här är några av revolutionärerna som backar oss i kampen. Häng på du också!

Träffa styrelsen

Styrelsen & VD

Träffa vår grymma styrelse & VD
Amanda
Larsson
Realist-Founder

Amanda är grundare och VD till Färsking och förklaras bäst som spindeln i nätet. Hon håller ihop, skapar och kommunicerar mellan alla trådar i teamet. Med ett knivskarpt fokus på stegen framför tar hon alla idéer, koncept och planer och konverterar dem till konkreta handlingar att agera på. Har i resan från hemmaköket 2014 till butik 2018 haft stor vikt i att provbaka olika recept, laborerat med näringsvärden och smak. Kompletterar väl Calles organiserade kaos genom att hålla Färsking på banan och alltid ha fokus på huvudmålet - att möjliggöra bättre hälsa för unga.

Träffa vår grymma styrelse & VD
Carl-Gustaf
Rosengren
Idealist-Founder

Calle är grundare till Färsking, styrelseledamot och kreativ galning. Har tillsammans med Amanda drivit företaget sedan 2014, gått från att baka i köket hemma, köra demo i butiker och dela ut flyers i brevlådor till dagens Färsking-lansering över hela Sverige. Problemlösare och fokuserar på vägen framåt utan att kompromissa på sin kompass. Rör gärna upp Amandas organiserade värld och kompletterar med att utmana i nya tankesätt och outside-the-box lösningar.

Träffa vår grymma styrelse & VD
Katarina
Strandberg
Legal ninja & powergirl

Katarina är en jurist med oändlig positiv energi – har hunnit med allt från att sitta som expert i lagstiftningsarbete, undervisat på universitet, varit rådgivare till styrelser och ledningar i banker, fonder, försäkringsbolag, och inte minst inom private equity (inkl som branschens bolagsjurist på SVCA och svensk representant på Invest Europe). Hon är grym på bolagsstyrning, skapa genomtänkta avtal och utsågs av Veckans Affärer till en av finansbranschens Supertalanger 2018. Ryktas även om att hon nyligen sprang bergsmaraton med brutet revben. Slå det om ni kan!

Träffa vår grymma styrelse & VD
Axel
Nilsson
King of brand building

Axel är en lika rutinerad som passionerad varumärkessnubbe och affärsutvecklare. Har mer än 20 års mäktig erfarenhet från att ha jobbat i bolag som Lynxeye, Johnson & Johnson, Telenor och varit rådgivare till bland annat Nokia, Systembolaget, ATG, Hurtigruten och ICA. Pluggade internationell ekonomi i Lund och har flyttat runt mellan Belgien, USA och Frankrike. Han har tills vidare landat i Stockholm, är stolt pappa till två coola tonårssöner och är helt såld på Färskings mission även han – att möjliggöra bättre hälsa för unga. För vad kan vara viktigare än det?

Träffa vår grymma styrelse & VD
Petter
Ljungberg
Guru of commercial Innovation & Trends

Petter är styrelseordförande i Färsking. Han tar med sig nära 20 års erfarenhet från VD och strategi roller inom FMCG (bl a Procter & Gamble, S C Johnson) och consumer insight bolag. Han är grym på att omsätta idéer och strategi till meningsfulla konsumenterbjudanden. Passionen att hitta hälsosammare alternativ började redan i tidiga tonår och en bakgrund som friidrottare. Petter är med sin långa erfarenhet från olika roller lite av teamets swiss army knife; han knyter ihop många av våra expert-skills. Dessutom har han superkoll på trender och innovation. Very nice!

Here, take our numbers