Hade du en fråga?

Här samlar vi alla möjliga frågor som kan vara bra att veta om våra produkter.

Hittar du fortfarande inte svaret på din fråga, så är det bara att kontakta oss!

Hey honey! No sugar added here.
Oligofruktos

Oligofruktos är en fruktan, ett sorts fiber (och inte ett socker som man kan tro på namnet) som finns naturligt i en del livsmedel såsom jordärtskocka, banan eller cikoriarot. Vi har det i våra granolor & flingor då de bidrar till god konsistens och extra krisp. I granolan är det dessutom oligofruktosen som binder ihop havren till de goda klustren som formas i rostningen. Oligofruktos är ett fiber som många andra inte bryts ner i tunntarmen utan passerar vidare till tjocktarmen där det fermenteras och gynnar tillväxten av nyttiga tarmbakterier, bl.a. bifidobakterien. Av detta skälet är oligofruktosen en så kallad prebiotika som är bra för kroppen! En del kan dock få oönskade effekter av den här processen. Särskilt de som har känslig mage eller är ovana vid fiber. Då kan man känna av hur fibrerna bryts ner, bildar gas och magen blir uppblåst. Det är helt ofarligt och framförallt ett gott tecken på att magen jobbar. Det går ofta att vänja magen vid fiber - börja med mindre portioner granola eller linsflingor och öka successivt.

UTAN TILLSATT SOCKER?

Hm, inget tillsatt socker? Varifrån kommer sockerarterna då? Vi tillsätter inget socker i våra produkter, de finns naturligt i många av de råvarorna vi jobbar med. Såsom havre, ris, linser, kokos, hallon eller äpplen. Nature was here!

NO JUNK, JUST FUNK!

Vad menar vi med vårt uttryck “No junk, just funk”? Det är ledord som åsyftar att göra produkter så “clean label” som möjligt, dvs. korta ingredienslistor utan massa onödiga tillsatser. Vi jobbar mot att ha naturlig mat, men samtidigt fokusera lika mycket på vad som blir kvar som vi gör på det vi tar bort. Näringsrika livsmedel med högt fiberinnehåll och låga sockerhalter, utan att kompromissa på smak. Riktigt goda grejer laddade med energi och näring helt enkelt. Perfekt för dig som har stordåd att uträtta!

Alltså

ÄTER DU BRA GREJER,
HÄNDER DET BRA GREJER.
DU ÄR VÄRD DET ALLRA BÄSTA,
SÅ TA INGEN SKIT.

Alltså

ÄTER DU BRA GREJER,
HÄNDER DET BRA GREJER.
DU ÄR VÄRD DET ALLRA BÄSTA,
SÅ TA INGEN SKIT.

By clicking “OK”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.